Dakkapel Lekkage: Wat Moet Je Doen?

Een lekkage is altijd vervelend en een dakkapel lekkage is daar geen uitzondering op. Wanneer u lekkage heeft bij uw dakkapel, zijn er verschillende dingen waar u op moet letten.

In dit artikel vertellen wij u meer over de dingen die u zelf kunt doen bij een dakkapel lekkage en de redenen om een professional in te schakelen.

Zo leert u meer over het voorkomen van lekkage, de ernst van de lekkage inschatten en een afspraak maken met de juiste monteur.

Dakkapel lekkage voorkomen

Lekkage ontstaat niet van de ene op de andere dag, tenzij de omstandigheden extreem zijn. Oftewel: er zijn mogelijkheden om een dakkapel lekkage te voorkomen. En voorkomen is uiteraard altijd beter dan genezen.

Door regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit te laten voeren aan uw dak, voorkomt u makkelijker lekkages. Dit is omdat de dakdekker of monteur inzicht heeft in de conditie van het dak of de dakkapel. Wanneer de conditie achteruit gaat, kan daarop in worden gespeeld nog voordat er grote schade en/of lekkage ontstaat. Tevens blijft de conditie beter, wanneer het schoon gehouden wordt.

Voeg het reinigen van de dakgoot, kozijnen en de dakbedekking dus toe aan uw to-do lijst.

Wat te doen bij een lekkage van het dakkapel

Wanneer er lekkage is, zal dit u al snel opvallen. Lekkage kunt u namelijk merken door nattigheid op de eerste plaats, maar ook doordat een ruimte wat vochtiger aanvoelt, of muf ruikt.

Wat u als eerste wilt doen, is de ruimte en kozijnen zoveel mogelijk droog maken. Waterschade gaat al snel van kwaad tot erger, wat tot onherstelbare schade in uw woning kan leiden.

Vervolgens neemt u natuurlijk contact op met een monteur die gespecialiseerd is in lekkages en/of dakkapellen. Hij zal u kunnen informeren over de vervolgstappen en een afspraak maken om de lekkage te herstellen.

De ernst van de lekkage inschatten

Of u nu contact opneemt met een monteur of uw verzekering, in verband met de dakkapel lekkage: zij zullen altijd de ernst van de lekkage willen weten. Daarom is het ook altijd een goed idee om foto’s te maken, ter indicatie.

Daarnaast kunt u de lekkage zelf inschatten door te achterhalen waar de schade zit. Is het een scheur in het kozijn, zit het probleem in de muur, het glas, of een leiding? En hoe groot is de plek van de schade? Het kan namelijk een klein scheurtje zijn, dat eenvoudig op te vullen is door de monteur.

Schakel een professional in

Nu het duidelijk is welke schade er is en hoe groot die schade is, kunt u een monteur gaan raadplegen. Wij raden het altijd aan zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat verergering van de dakkapel lekkage voorkomen wordt.

Neem telefonisch of via mail contact op, om de werkzaamheden te bespreken. In het geval van schade en het herstellen van een lekkage, wordt een prijsopgave meestal achteraf opgemaakt.

Natuurlijk kunt u in overleg gaan, om te horen welke kosten u kunt verwachten. Echter krijgt u in de meeste gevallen een nette vergoeding vanuit uw inboedel verzekering.

Uiteraard heeft Scheer Dakkapellen hier ruime ervaring mee en kunnen wij hierin dus goed adviseren. Heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op.

Direct Appen
💬 Hulp Nodig?
Vrijblijvend advies of een offerte nodig?