kantoor op zolder dakkapellen offerte.nl

Kantoor op zolder: tips en mogelijkheden

Denk je erover na om je zolder om te bouwen tot kantoor? Of om met een dakopbouw of dakkapel extra ruimte in huis te creëren voor een fijne thuiswerkplek? Dan ben je zeker niet de enige. 

Thuiswerken wordt steeds gebruikelijker in Nederland, maar het is natuurlijk wel belangrijk om hier een fijne plek voor te hebben. In dit blog nemen we je mee in de mogelijkheden voor het ombouwen naar, of op opbouwen van een kantoor op zolder. 

Kantoor op zolder inrichten

Een kantoor op zolder inrichten is de perfecte manier om een fijne afgezonderde werkruimte in huis te creëren. De zolder is een ruimte die vaak nauwelijks gebruikt wordt, of die gebruikt als opbergruimte. Door wat tijd te investeren in het opruimen van de zolder en het maken van enkele kleine aanpassingen, is jouw zolder in no-time de ideale werkplek. 

Waar moet je aan denken?

Om de zolder om te toveren tot fijne en functionele werkplek, moet je aan de volgende punten denken:

 1. Meubels en decoratie:
  Kies slimme opbergoplossingen en plaats uw bureau deskundig om de ruimte optimaal te benutten. Personaliseer de ruimte met planten, kunst of foto’s voor een persoonlijke toets die creativiteit en welzijn bevordert.
 2. Verlichting en geluidsisolatie
  Zorg voor goede verlichting en geluidsisolatie om lange werkdagen comfortabel te maken.
 3. Connectiviteit
  Een betrouwbare internetverbinding en voldoende stroompunten zijn cruciaal voor een efficiënt zolderkantoor.
 4. Luchtkwaliteit
  Installeer een goed ventilatiesysteem om de luchtkwaliteit te verbeteren en een frisse werkomgeving te behouden.

Het ontwerpen van een kantoor op zolder

Als je van plan bent om de zolder om te bouwen tot kantoor, dan is het belangrijk dat je eerst een ontwerp maakt voor de indeling van de ruimte. Hiervoor kan je het beste eerst de ruimte afmeten. Met deze afmeting kan je vervolgens op papier een ontwerp maken van de Indeling van de ruimte. Zo weet je zeker dat je de ruimte optimaal benut en bijvoorbeeld niet vreemde lege ruimtes creëert, of juist een bureau koopt dat niet past. 

Dakkapel kantoor op zolder bij dakkapellen-offerte.nl

Kiezen voor de Juiste Indeling

Bij het indelen van de ruimte moet je goed nadenken over de plaatsing van de meubels. Neem bijvoorbeeld de plaatsing van na over de plaatsing van uw bureau. 

Het is ideaal onder een dakraam voor natuurlijk licht of tegen een muur om vloerruimte te besparen. Overweeg ingebouwde opbergmogelijkheden om de efficiëntie te verhogen en zorg voor voldoende loopruimte.

 • Bureau: Onder een dakraam / Tegen een lange muur
 • Opslag: Ingebouwde schappen / Kasten
 • Loopruimte: Minimaal 70 cm tussen meubels
 • Groen: Voeg planten toe aan je thuiskantoor om de luchtkwaliteit te verbeteren, stress te verminderen en een rustgevende sfeer te creëren.
 • Gebruik van muurruimte: Maak gebruik van verticale ruimte door bijvoorbeeld een whiteboard of kastjes aan de muur te bevestigen voor notities, planningen en opbergruimte.

Overige belangrijke elementen voor een productieve werkruimte

 • Verlichting: Natuurlijk licht / LED-lampen
 • Meubilair: Ergonomische stoel / Verstelbaar sta-zit bureau
 • Techniek: Snelle internetverbinding / Voldoende stopcontacten 
 • Tools: Timer, extra beeldschermen, speakers

Dakkapellen en dakopbouw 

Luxe kantoor op zolder in een dakopbouw bij dakkapellen-offerte.nl

Heb je nog geen zolder of is er momenteel nog niet genoeg ruimte op jouw zolder? Dan is een dakkapel of een dakopbouw een goede manier om ruimte te crëeren voor een kantoor aan huis. 

Dakkapellen creëren niet alleen meer ruimte en licht op uw zolder, maar maken ook een positief verschil op de leefbaarheid en waarde van uw woning.

Dakkapel opties en overwegingen

Wanneer u overweegt een dakkapel te kopen, is het belangrijk om de verschillende opties en materialen te overwegen. Je kunt kiezen voor een prefab dakkapel, of een dakkapel volledig op maat laten maken.

Hierbij kan je ook weer kiezen uit verschillende materialen, namelijk:

Het proces van dakkapel plaatsen

Dakkapel plaatsen begint met het kiezen van een betrouwbare dakkapellen leverancier. Na uw keuze zal een specialist uw dak beoordelen en een plan opstellen voor de plaatsing. De daadwerkelijke installatie kan vaak binnen één dag plaatsvinden, afhankelijk van het type dakkapel dat u kiest. Het proces omvat de volgende stappen:

 1. Beoordeling en opmeting door specialist
 2. Plan van aanpak en offerte
 3. Plaatsing en afwerking van de dakkapel Zorg ervoor dat u voor een fundering kiest die aansluit op uw daktype en de toekomstige last van de dakkapel kan dragen.

Leave a comment

Direct Appen
💬 Hulp Nodig?
Vrijblijvend advies of een offerte nodig?