Hoekdakkapel Scheer Dakkapellen

Hoekdakkapel

Wilt u uw zolder veel groter maken, maar zijn twee dakkapellen geen optie? Dan is een hoekdakkapel misschien iets voor u! Met een hoek dakkapel kunt u uw zolderruimte aanzienlijk vergroten.

De hoekdakkapel zal uw zolder een verrassend nieuwe en ruime uitstraling geven.

Voordelen hoekdakkapel

  • Een unieke uitstraling van uw woning
  • Een nieuwe beleving op uw zolder met meer licht en ruimte
  • De waarde van uw woning stijgt

Nadelen hoekdakkapel

Hoekdakkapellen worden altijd op maat gemaakt

Een hoekdakkapel op maat is niet alleen nodig voor de juiste uitstraling, maar ook om het geheel goed luchtdicht te maken. Vocht en tocht krijgen hierdoor geen kans. Dit zorgt niet alleen voor een aangenaam binnenklimaat, want u bespaart hiermee ook op uw energierekening.

Het luchtdicht maken kunt u vergelijken met het isoleren van uw dakkapel. Hoe wij dit doen is afhankelijk van het materiaal waar u voor kiest. Aluminium, kunststof of een zinken dakkapel? Wij informeren u graag over de voor- en nadelen. Neemt u maar eens vrijblijvend contact met ons op.

Verschil met normale dakkapel

Een hoekdakkapel is anders gebouwd dan een normale dakkapel. De dakkapel wordt letterlijk om de hoek van het dak gebouwd en volgt als het ware de knik in het huidige dak waarmee u een unieke uitstraling creëert.

Het zorgt voor meer ruimte en licht, want als de zon draait schijnt het zonlicht aan de andere kant van uw dakkapel. Omdat het geen simpele constructie is, hangt daar een bepaald prijskaartje aan. De kosten worden onder meer bepaald door de maten, materiaalkeuze en hellingshoek van de dakkapel.

Dakkapel op maat laten maken

Een hoekdakkapel kan op maat gemaakt worden met bepaalde materialen. Een zinken of kunststof hoekdakkapel vergt het minste onderhoud en is dan ook een populaire keuze. Een houten hoekdakkapel biedt echter een nostalgische uitstraling die voor veel mensen ook belangrijk is. De keuze is een kwestie van persoonlijke smaak, wij zorgen voor een vakkundige bouw en plaatsing.

Voor het laten plaatsen van een hoekdakkapel is vrijwel altijd een bouwvergunning ofwel een omgevingsvergunning noodzakelijk. Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning zijn tekeningen en een constructieberekening noodzakelijk. Per gemeente verschilt of er inderdaad een vergunning nodig is en wat de kosten voor zo’n bouwvergunning zijn. De aanvraag kunnen wij voor u verzorgen.

Extra ruimte? Plaats een hoekdakkapel

Een hoekdakkapel is een verruiming van de kamer aan twee kanten van de ruimte. Zowel de achter- of voorkant als een zijkant van de kamer wordt verruimd. Hierdoor ontstaat een kamer die door de ontstane ruimte en lichtinval gewoon tweemaal zo groot kan lijken.

Voor een grotere woning hoeft u dus zeker niet te verhuizen. Met een hoekdakkapel komt u al een heel eind. Bovendien zal uw huis aanzienlijk in waarde stijgen door het plaatsen van een hoekdakkapel.

Wij leveren een hoekdakkapel op maat met iedere denkbare indeling en detaillering. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden die voor uw specifieke situatie van toepassing zijn. Snel weten wat de mogelijkheden zijn op basis van uw wensen en budget? Vraag direct een offerte aan.

Dakkapellen door het hele land

Wij werken in grote delen van Nederland zoals in Brabant en Gelderland. Onderstaand treft u een overzicht aan van enkele plaatsen, maar ook daarbuiten zijn wij actief. Bel ons vooral voor de mogelijkheden.

  • Snel

• Direct inmeten bij 1e bezoek & offerte binnen 24 uur
• Snelle levering

  • Duurzaam

• Luchtdicht, energieneutraal met de hoogste isolatiewaarde
• We bieden ook aluminium dakkapellen

  • Verantwoordelijk

• Gehele proces met eigen personeel: van inmeten, fabricage tot afwerken
• We houden de ruimte schoon en droog

  • Ontzorgend

• We helpen met een vergunningsaanvraag (achterkant is vergunningsvrij)
• Onderhoud en volledige afwerking binnenwerk mogelijk: van stucen tot stopcontact