Hoekdakkapel

Hoekdakkapel

Wilt u uw zolder veel groter maken, maar zijn twee dakkapellen geen optie?

Dan is een hoekdakkapel misschien iets voor u! Met een hoek dakkapel kunt u uw zolderruimte aanzienlijk vergroten.

De hoekdakkapel zal de ruimte op zolder een verrassend nieuwe en ruime uitstraling geven. Een hoekdakkapel zorgt bovendien voor een flinke waardevermeerdering van uw huis.

Hoek dakkapel Scheer

Voordelen hoekdakkapel

Nadelen hoekdakkapel

Hoekdakkapellen worden altijd op maat gemaakt

Een hoekdakkapel op maat is niet alleen nodig voor de juiste uitstraling, maar ook om het geheel goed luchtdicht te maken.

Vocht en tocht krijgen hierdoor geen kans. Dit zorgt niet alleen voor een aangenaam binnenklimaat, want u bespaart hiermee ook op uw energierekening.

Het luchtdicht maken kunt u vergelijken met het isoleren van uw dakkapel. Hoe wij dit doen is afhankelijk van het materiaal waar u voor kiest. Aluminium, kunststof of een zinken dakkapel? Wij informeren u graag over de voor- en nadelen. Neemt u maar eens vrijblijvend contact met ons op.

Offerte binnen 24 uur

Hoogste isolatiewaardes

Vergunning in eigen beheer

Verschil met normale dakkapel

Een hoekdakkapel is anders gebouwd dan een normale dakkapel.

De dakkapel wordt letterlijk om de hoek van het dak gebouwd en volgt als het ware de knik in het huidige dak waarmee u een unieke uitstraling creëert. Een sfeer die je niet krijgt met een gewone dakkapel.

Het zorgt voor meer ruimte en licht, want als de zon draait schijnt het zonlicht aan de andere kant van uw dakkapel. Omdat het geen simpele constructie is, hangt daar een bepaald prijskaartje aan. De kosten worden onder meer bepaald door de maten, materiaalkeuze en hellingshoek van de dakkapel.

Dakkapel op maat laten maken

Een hoekdakkapel kan op maat gemaakt worden met bepaalde materialen.

Een zinken of kunststof hoekdakkapel vergt het minste onderhoud en is dan ook een populaire keuze. Een houten hoekdakkapel biedt echter een nostalgische uitstraling die voor veel mensen ook belangrijk is. De keuze is een kwestie van persoonlijke smaak, wij zorgen voor een vakkundige bouw en plaatsing van de dakkapel.

Samen met onze dakkapel specialisten stel u de beste dakkapel samen voor uw woning. Wat u in gedachten heeft, maken wij concreet.

Vergunning nodig

Voor het laten plaatsen van een hoek dakkapel is vrijwel altijd een bouwvergunning ofwel een omgevingsvergunning noodzakelijk.

Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning zijn tekeningen en een constructieberekening noodzakelijk. Per gemeente verschilt of er inderdaad een vergunning nodig is en wat de kosten voor zo’n bouwvergunning zijn. De aanvraag kunnen wij voor u verzorgen. 

Extra ruimte op zolder? Plaats een hoekdakkapel

Een hoekdakkapel is een verruiming van de kamer aan twee kanten van de ruimte. Zowel de achter- of voorkant als een zijkant van de kamer wordt verruimd. Hierdoor ontstaat een kamer die door de ontstane extra ruimte en lichtinval gewoon tweemaal zo groot kan lijken. Een beste verandering, die u zal verbazen als de dakkapel geplaatst is.

Voor een grotere woning hoeft u dus zeker niet te verhuizen. Met een hoekdakkapel komt u al een heel eind. Bovendien zal uw huis aanzienlijk in waarde stijgen door het plaatsen van een hoekdakkapel.

Wij leveren een hoek dakkapel op maat met iedere denkbare indeling en detaillering. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden die voor uw specifieke situatie van toepassing zijn. 

Wat kost een hoek dakkapel?

De prijs van een hoek dakkapel wordt bepaald door meerdere factoren, waaronder het materiaal dat u wilt en de exacte afmeting van de dakkapel. U kunt de dakkapel volledig naar wens laten maken. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor grote, imposante hoekdakkapel. Een echte eyecatcher.

De dakkapel kosten zijn dus onder meer afhankelijk van het type dakkapel. Populaire materialen zijn bijvoorbeeld Trespa en Keralit. Wilt u toch een inschatting hebben van de kosten van de dakkapel die u voor ogen heeft? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of neem telefonisch contact met ons op.

Dakkapellen door het hele land

Wij werken in grote delen van Nederland zoals in Noord-Brabant en Gelderland.

Onderstaand treft u een overzicht aan van enkele plaatsen waar wij dakkapellen kunnen plaatsen, maar ook daarbuiten zijn wij actief. Bel ons vooral voor de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee over de dakkapel!

Testimonials

Marcel Heuts
Lees verder
Traject is van begin tot eind goed verlopen. Vanaf het eerste contact met Roel, die ons vriendelijk en met verstand van zaken te woord stond, met het correct opleveren van de offerte, tot het vervangen van onze 4 dakkapellen op één dag. En een week later de afwerking aan de binnenkant. Medewerkers van Scheer waren correct, vriendelijk en behulpzaam; ze hebben zelfs een paar slechte dakpannen vervangen door nieuwe (en deze eerst op maat gemaakt).
Michel Bliek
Lees verder
Gisteren zijn bij ons de kozijnen opgeleverd. We hebben zowel de voorkant als achterkant laten vervangen. Graag willen we de Scheer bedanken voor de probleemloze en deskundige montage. Het ziet er prachtig uit en we zijn erg tevreden over. Heel erg bedankt en veel succes verder!
G N
Lees verder
Raad Scheers aan. Bij configuratie dakkapel werden keuzes duidelijk toegelicht, Na tekenen offerte werd goed gecommuniceerd over leveringsdatum. Plaatsing snel en vakkundig gedaan, waarbij ook niet moeilijk werd gedaan over iets van mezelf naar beneden te takelen. Kortom, niets op aan te merken.
Previous
Volgende

Blog

Want To Be A Piece Of Us?

We give a chance for people to work in the professional environment with challenges and values. Come with us!

Ook je huis duurzaam vergroten?

Profiteer van deskundig advies en de beste prijs. Ontvang geheel vrijblijvend een offerte en krijg een indicatie van de kosten.

Direct Appen
💬 Hulp Nodig?
Vrijblijvend advies of een offerte nodig?