Dakkapel binnenkant afwerken

Dakkapel binnenkant afwerken

Je dakkapel is geplaatst, en aan de buitenkant is deze al direct afgetimmerd. Maar het afwerken aan de binnenkant is ook nodig. Logischerwijs wil je dat de binnenkant van je dakkapel aansluit op de rest van de kamer.

Voor het afwerken van de binnenkant van je dakkapel of hoekdakkapel heb je veel mogelijkheden. Je kan kiezen om het af te timmeren met hout, maar bijvoorbeeld ook met gipsplaten. En moet je bijvoorbeeld ook nog rekening houden met isolatie?

In dit artikel lees je alle mogelijkheden. Uiteraard kan Scheer Dakkapellen u hierin ook adviseren in een persoonlijk gesprek.

dakkapel prefab afwerking

Dakkapel binnenkant aftimmeren

Zoals gezegd moet een dakkapel na de plaatsing ook nog afgetimmerd worden aan de binnenkant. Doe je dit niet, dan is je dakkapel niet in lijn met de rest van de kamer, ontbreekt de isolatie of heb je simpelweg geen vensterbank.

Het is dus goed om na te denken wat je met de afwerking van de binnenkant van je dakkapel wilt doen.

Dakkapel isoleren binnenkant

Dakkapel binnenkant isoleren

Misschien wel het belangrijkste is het isoleren van je dakkapel. Zonder isolatie verlies je veel warmte, krijg je te maken met vochtproblemen in je huis en gaan uiteraard je energiekosten omhoog.

Nu is het zo dat je dakkapel aan de buitenkant in ieder geval al wel is voorzien van isolatiemateriaal, maar aan de binnenkant isolatiemateriaal plaatsen raden wij ook absoluut aan.

Wanneer je dit dus doet, heb je grofweg twee opties.

  • Je kan het isolatiemateriaal aanbrengen tussen de dakbedekking, het hout en de dakplaat
  • Je kan het Isolatiemateriaal aanbrengen onder het dakbeschot en het hout

Wij zijn hier uiteraard gespecialiseerd in, en weten precies welk type dakkapel het beste isolatiemateriaal kan gebruiken.

Dakkapel binnenkant schilderen

Het schilderen van de binnenkant van je dakkapel zorgt voor een mooie final touch. Logischerwijs breng je dezelfde kleur aan als die van de rest van de zolder of slaapkamer. Misschien is dit zelfs wel een mooi moment om de hele kamer eindelijk eens op te frissen.

Extra mogelijkheden voor afwerken dakkapel

Als je de binnenkant van je dakkapel afwerkt is het een goed idee om na te denken welke opties je hiervoor hebt. Je kan bijvoorbeeld onder je dakkapel opbergruimte creëren. Opbergruimte is altijd handig, en zo benut je optimaal de soms loze schuine ruimte die onder de dakkapel zit.

Boven deze opbergruimte heb je dan weer de mogelijkheid om een vensterbank te plaatsen. Vooral op een slaapkamer of extra ruimte die je hebt gemaakt, kan een vensterbank een mooie toevoeging zijn. Het brengt sfeer, is mooi en tevens functioneel.

Ook moet je goed nadenken over de raamdecoratie. Wil je dit ĂĽberhaupt? Waarschijnlijk wel, want je wilt de kamer als het nodig is verduisteren, of bijvoorbeeld koel houden bij hogere temperaturen.

Qua raamdecoratie heb je veel mogelijkheden. Je kan kiezen voor rolluiken, een screen, rolgordijnen, gewone gordijnen etc.

Ben je benieuwd wat bijvoorbeeld het beste past bij het dakkapel of je kamer, of wat qua temperatuurregulatie het beste is? Wij kunnen je hierin absoluut van advies voorzien. Door onze jarenlange ervaring weten wij wat werkt en wat niet werkt.

Kosten aftimmeren binnenkant

Wanneer je er voor kiest om het zelf te doen, investeer je alleen in je eigen tijd en het materiaal. De kosten hiervan zijn natuurlijk afhankelijk van hoe je de binnenkant afwerkt. Ga je zonder dure opties als screens, dan zou je een budget van een paar honderd euro moeten reserveren.

Ga je alleen voor het aftimmeren en wat schilderwerk, dan hoef je niet meer kwijt te zijn dan €100,-.

Je kan er ook voor kiezen om de afwerking te laten doen door een specialist. Dit bespaart natuurlijk tijd, en je weet 100% zeker dat het goed en netjes gedaan wordt. 

Kosten opties afwerking binnenkant dakkapel

Om je toch een indicatie te geven van de gemiddelde kosten die je kunt maken bij de afwerking, hebben we hieronder wat opties met prijzen bij elkaar gezet.

 AfwerkingPrijs (gemiddeld)
Binnenkant aftimmeren€100
Vensterbank plaatsen€75
Horren (op maat)€75
Ventilatierooster€75
Rolgordijn€75
Schilderwerk€75
Screens€500+

Let op, bovenstaande prijzen zijn puur ter indicatie en kunnen afwijken. Voor exacte prijzen kan je het beste contact met ons opnemen.

Inspiratie dakkapel binnenkant

We kunnen goed voorstellen dat je door de vele mogelijkheden nog niet goed weet hoe je de binnenkant precies wilt afwerken. Daarom hebben we hieronder wat foto’s ter inspiratie geplaatst.

Deze foto’s zijn van dakkapellen waar wij zelf de binnenkant van hebben afgewerkt.

Onder deze dakkapel is slim een handige opbergruimte gecreëerd.
Deze dakkapel is aan de binnenkant strak afgewerkt met gipsplaten.
Deze dakkapel is aan de binnenkant volledig geĂŻsoleerd en voorzien van gipsplaten. Tijd voor een likje verf

Dakkapel interieur door ons af laten timmeren

Geen zin om te klussen? Het aftimmeren kan je (tegen meerprijs) ook aan Scheer Dakkapellen over laten. Je dakkapel wordt vakkundig afgetimmerd en behang- en schilder-klaar opgeleverd.

Je kan direct beginnen met de inrichting van de nieuwe zolderkamer. Onze vakmensen zorgen voor een zorgvuldige aftimmering die goed wordt afgestemd op de dakconstructie.

Wil je het interieur zelf doen, vraag naar ons aftimmerpakket!

Ook je huis duurzaam vergroten?

Profiteer van deskundig advies en de beste prijs. Ontvang geheel vrijblijvend een offerte en krijg een indicatie van de kosten.

Direct Appen
đź’¬ Hulp Nodig?
Vrijblijvend advies of een offerte nodig?