Ingreep in de dak constructie

Ingreep in de dak constructie

Het doorbreken van uw dak voor het plaatsen van een (hoek)dakkapel is een forse ingreep, echter met Scheer Dakkapellen is deze klus snel en vakkundig binnen 1 dag geklaard. Met ons garantiecertificaat van 15 jaar durven wij de topkwaliteit van ons product te garanderen.
 • De jarenlange ervaring van Scheer Dakkapellen heeft geleid tot een goed ontwikkelde dakkapel constructie. U bent verzekerd van jarenlang wooncomfort.
 • Aansluiting tussen kozijn en dakkapel extra luchtdicht en daarom warmte-isolerend.
 • Constructief stelkozijn van hout; kozijnen zelf zijn niet-dragend.
 • Houten stelkozijn is volledig omkleed aan de buitenzijde en staat niet onder invloed van weersinvloeden.
 • Achterbalk op voorspanning voor extra stevigheid en zekerheid.
 • Sandwichpanelen in zijkanten en dak.
 • Zijwangen standaard afgewerkt met gips voor brandwerendheid.
 • Dubbele hemelwater afvoer met extra ruime spuiers.
 • Spuiers netjes verwerkt in royaal overstek van 130mm.
 • Dakbedekking van EPDM met een levensduur tot maar liefst 50 jaar.
 • Buitenbekleding geconditioneerd verlijmd bij de vereiste temperatuur en luchtvochtigheid.
 • Hoogwaardig kunststof kozijnen met verdiept profiel en staal versterkt.

Prefabricage geschiedt in onze fabriek

Iedere Scheer Dakkapel wordt geheel compleet geprefabriceerd in onze fabriek door zeer ervaren vakmensen. Zo waarborgen wij de kwaliteit. De geprefabriceerde dakkapel wordt door een kraan op uw dak gehesen. 

Zorg voor het milieu

Alle materialen worden met zorg geselecteerd. De houtsoorten zijn FSC gecertificeerd of volgens duurzame kweek verbouwd en de kunststoffen zijn recyclebaar. In de dakkapel fabriek worden de afvalstromen gescheiden afgevoerd.

Beste isolatie voor uw dakkapel

Scheer Dakkapellen zijn vervaardigd uit duurzame materialen met hoge isolatiewaarden. U heeft diverse isolatie waarde opties en bepaalt zodoende zelf hoe hoog de isolatie waarde van uw dakkapel wordt. Scheer Dakkapellen levert de dakkapelconstructie vanaf de wettelijk vastgelegde RC waarde tot en met iedere gewenste hogere waarde. In het glas heeft u tevens keuze; Hoog Rendement ++ isolatieglas, 4 seizoenenglas, of Triple isolatieglas.

Het aanbod van de isolerende materialen kan verwarrend zijn. Laat u goed adviseren naar de voor u juiste isolerende werking. Dit heeft immers direct invloed op uw energierekening. Remy Scheer geeft u graag een objectief isolatie advies voor uw woning.

Kozijnen en Glas

De meeste warmte gaat verloren via de kozijnen en het glas. Kunststof kozijnen zorgen voor de beste warmte- én geluidsisolatie vanwege de opbouw uit meerdere ‘kamers’. In combinatie met HR++ of zelfs Triple isolatieglas bent u verzekerd van zeer hoge isolatie en dus lage energiekosten.

RC - Waarde

De RC waarde geeft de warmteweerstand van de totale constructie aan. Hoe hoger het getal, des te beter de warmteweerstand, des te beter de isolatie. De RC waarde is een optelsom van alle isolatiewaarden van de materialen, de zogenaamde RM waarde.

U – Waarde

De isolerende werking van kozijnen en het glas wordt in een U-waarde aangeduid; het geeft aan hoeveel warmtestroom door een constructie heen gaat in plaats van de weerstand. U-waarde is dus de omgekeerde RC waarde.

Dakbedekking

Scheer Dakkapel daken kunnen afhankelijk van het type en uitstraling van de dakkapel, voorzien zijn van zink of dakpannen bij schuine daken. Bij platte daken zijn de dakkapellen voorzien van een EPDM dakbedekking.

Waterdichtheid van dakkapellen is voor een groot deel afhankelijk van de dakbedekking. Er zijn aanbieders die Bitumen dakbedekking toepassen i.p.v. EPDM. Bitumen moet op uw dak gebrand worden en heeft een beperkte levensduur. De EPDM dakbedekking bij Scheer Dakkapellen is bestendig tegen alle weersomstandigheden en heeft een levensduur tot wel  50 jaar.

Zeker niet onbelangrijk

De isolatie eisen zijn per 1 januari 2015 flink aangescherpt. Hierdoor wordt de belasting op het milieu door energie verbruik sterk beïnvloed. Warmte stijgt en via een slecht geïsoleerd dak verlaat het uw woning en zal voor hoge energie kosten zorgen. Enkele tientallen euro’s per maand zijn toch al snel honderden euro’s per jaar.

Mede door het gebruik van gecertificeerde hoogwaardige materialen beïnvloed

Scheer Dakkapellen in positieve waarde het energielabel van uw woning.

 • Hoogwaardige kunststof kozijnen betekent dat onderhoudsklussen voorbij zijn.
 • Geluid- en warmte-isolatie. De kozijnprofielen zijn opgebouwd uit meerdere ‘kamers’ en inwendig versterkt met verzinkt staal. Dit zorgt voor een optimale geluids- en warmte-isolatie en een perfecte stoot- en slagvastheid. Draai-kiep-ramen zijn in diverse breedtes leverbaar en met politiekeurmerk en de krukbediende meerpuntssluiting eenvoudig en soepel te bedienen. Verder vergroot de vergrendeling op meerdere punten de inbraakpreventie. Standaard zijn de kunststof kozijnen met verdiept, glad profiel in crème-wit RAL 9001.
 • Scheer Dakkapellen gebruikt als standaard Trespa volkern buitenbekleding. Zie verder de keuze in uitvoering (Standaard, Kunststof HoutLook en Kunststof Houtlook Keralit). De lijmverbinding is sterker dan de Trespa beplating zelf en hiermee bent u verzekerd van kwalitatief het sterkste maar ook het mooiste resultaat.
 • Deskundige toepassing en Vakwerk. Goed materiaal is pas echt goed als het ook deskundig wordt verwerkt. Dat geldt ook voor Trespa.
 • In ‘het zicht’ gebruikt Scheer Dakkapellen geen schroeven zodat u geen beschadigingen, oneffenheden en vuilsporen van de schroeven en schroefgaten ziet Zoals u leest zijn er veel zaken om rekening mee te houden. 

Ook je huis duurzaam vergroten?

Profiteer van deskundig advies en de beste prijs. Ontvang geheel vrijblijvend een offerte en krijg een indicatie van de kosten.

Direct Appen
💬 Hulp Nodig?
Vrijblijvend advies of een offerte nodig?