Zolder verruimen met een dakkapel

Verruim je zolder met een dakkapel

Meer wooncomfort creëeren – het is vaak een hele uitdaging, hoewel er gelukkig heel wat eenvoudige manieren bestaan om het te doen. Optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte in uw woning is hierbij essentieel, maar zelfs dan voldoet het resultaat vaak nog niet aan de verwachtingen.

Wilt u méér ruimte op zolder? Dan is kiezen voor een dakkapel zeker en vast een goed idee!

Natuurlijk wilt u het beste maken van de bouw van uw dakkapel en daarvoor is beroep doen op een professional erg belangrijk.

Wat zijn nu de voordelen van een deskundige ingreep en welke mogelijkheden zijn er zoal?

Deze vragen worden in het onderstaande overzicht uitvoerig beantwoord! 

De voordelen van een dakkapel

Een dakkapel is kortweg een uitbreiding van de reeds bestaande zolderruimte, met daarin een dakraam. Een dergelijke kapel biedt enkele interessante voordelen voor het comfort dat u in de woning ervaart:

– Meer beschikbare ruimte

Het spreekt voor zich dat de bouw van een dakkapel zorgt voor meer beschikbare ruimte op zolder. Hierdoor kunt u uw zolder beter inrichten én gebruiken – en dat is natuurlijk alleen maar positief.

– Meer natuurlijke lichtinval

Daarbij zorgt een dakkapel met raam ervoor dat de zolder meer natuurlijk licht krijgt. Als u de zolder wilt omvormen tot een bureau of zelfs een slaapplaats, dan zal extra zonlicht die ruimte alleen maar comfortabeler maken.

– Uw woning is meer waard

Ook zorgt een dakkapel ervoor dat uw woning als geheel meer waard is. Als u uw winst later verkoopt, dan zult u blij zij dat u die uitbreiding heeft gedaan: u kunt dan immers een hogere prijs vragen!

De voordelen van een dakkapel voor uw woning reiken duidelijk erg ver. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun zolder met een dakkapel en raam te verruimen – zowel voor het eigen comfort als het financiële voordeel dat ermee gepaard gaat!

Vertrouw op een professional voor de bouw van uw dakkapel

Waarom zou u nu op een specialist moeten vertrouwen als u een dakkapel wilt laten bouwen? Bij Dakkapellen-offerte.nl kunt u rekenen op een aantal interessante voordelen en een uitstekende service! 

1. Snel uw dakkapel laten bouwen

U wilt natuurlijk zo snel mogelijk van uw nieuwe dakkapel genieten, en een specialist zorgt daarvoor! De kapel wordt reeds bij het eerste bezoek ingemeten, waardoor u al binnen de 24 uur een offerte krijgt. De bouw van de kapel zelf duurt vervolgens niet langer dan 4 tot 6 weken.

2. Duurzaamheid is troef

Daarbij biedt Dakkapellen-offerte.nl u de duurzaamste oplossingen voor uw woning. De kapellen zijn luchtdicht, energieneutraal en daarbij isoleren ze als geen ander. Het is overigens ook mogelijk om te kiezen voor lichte, duurzame aluminium dakkapellen.

3. Een service van A tot Z

Dakkapellen-offerte.nl helpt u vervolgens bij het gehele bouwproces: van het inmeten tot het fabriceren van de kapel, het inbouwen en de afwerking. Ook behoren vervelende klusjes, zoals het opruimen naderhand, tot het takenpakket van uw specialist. Dat betekent alvast minder zorgen en tijdverlies voor u!

4. Extra diensten

Ten slotte neemt Dakkapellen-offerte.nl ook andere zaken op zich. Denkt u maar aan het aanvragen van een vergunning als de dakkapel zich aan de voorzijde van de woning bevindt. Ook het onderhouden van de kapel en de details aan de binnenzijde (zoals stucwerk, stopcontacten en meer) worden door uw professional gedaan.

De verschillende mogelijke dakkapellen

Zodra u heeft beslist dat u uw zolder ruimer wilt maken met een dakkapel, is het natuurlijk belangrijk dat u de juiste keuzes maakt.

Eerst en vooral is het belangrijk dat u weet welk model dakkapel u wilt. Bij Scheer Dakkapellen heeft u keuze tussen uiteenlopende modellen.

Een dakkapel met plat dak is vooral handig als u zoveel mogelijk ruimte wilt toevoegen aan uw zolder. Ook is een dergelijk model erg eenvoudig te plaatsen, waardoor het werk sneller af is. Een model uit polyester kan dan weer erg eenvoudig op maat worden gemaakt. Het resultaat is dat uw dakkapel precies aan uw verwachtingen voldoet en precies op de gewenste manier bijdraagt aan uw wooncomfort.

Voor wie zijn of haar woning veel extra ruimte wil geven, is een dubbele dakkapel dan weer geschikt. Hierbij wordt een deel van uw dak verhoogd, waardoor de beschikbare ruimte gemakkelijk kan worden ingericht als slaapkamer, bureau of iets anders. Ook als u kiest voor een dakkapel met nokverhoging is dat het geval, maar bij deze laatste optie komt er ook nog eens extra daglicht binnen.

Ten slotte zijn er dakkapellen met een puntdak – de ideale optie als u uw woning een gezellige, ouderwetse look wilt geven – en kapellen met een schuin dak, of sleepdakkapellen. Bij deze laatste loopt de kapel mooi over in uw dak, met een stijlvolle en moderne look als resultaat. Meer dan genoeg opties dus als u uw zolder thuis ruimer wilt maken.

De prijs van een dakkapel - bepalende factoren

Heeft u uw dakkapel gekozen? Dan is de volgende kwestie een beeld krijgen op de prijs die u ervoor zult moeten betalen. Eigenlijk ligt die prijs niet vast, aangezien die van zoveel verschillende factoren afhankelijk is. Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste:

– Het gebruikte materiaal

Het spreekt voor zich dat het materiaal dat voor de kapel wordt gebruikt, een grote invloed heeft op de prijs. Een houten model kost doorgaans meer dan één uit kunststof, terwijl aluminium dan weer een stuk goedkoper is. Trespa is een erg duurzame kunststof en kost dan ook gemiddeld iets meer.

– Het soort dakkapel

Daarbij wordt de prijs ook bepaald door her type kapel dat u kiest. Een dubbele dakkapel kost meer dan één enkele en ook de afwerking van de dakkapel zal de kosten uiteindelijk beïnvloeden. Daar rekening mee houden is van belang!

Dakkapellen-offerte.nl zal u natuurlijk helpen bij het vastleggen van een prijs door middel van een offerte die specifiek op uw situatie is opgesteld. Op die manier bent u zeker dat u de best mogelijke optie wordt geboden voor uw woning – en dat uw zolder binnen de kortste keren veel ruimer wordt!

Ook je huis duurzaam vergroten?

Profiteer van deskundig advies en de beste prijs. Ontvang geheel vrijblijvend een offerte en krijg een indicatie van de kosten.

Direct Appen
💬 Hulp Nodig?
Vrijblijvend advies of een offerte nodig?