dakkapel luxbox afbeelding

Extra slaapkamer maken: al binnen één dag geregeld

Heb je altijd al gedroomd van een extra slaapkamer in huis, maar zie je op tegen de tijd en moeite die het kost? Geen zorgen, het maken van een extra slaapkamer kan veel sneller en eenvoudiger zijn dan je denkt. Ontdek hier hoe je binnen één dag je droom van een extra slaapkamer kunt realiseren.

Een extra slaapkamer maken

Een extra slaapkamer biedt veel voordelen. 

Of je nu meer ruimte nodig hebt voor je gezin, een gastenkamer wilt creëren, of gewoon een multifunctionele ruimte wilt toevoegen aan je huis, een extra slaapkamer kan de oplossing zijn. En het beste van alles? Met de juiste aanpak kan het realiseren van een extra slaapkamer veel sneller en efficiënter zijn dan je misschien denkt.

Wat zijn de mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om een extra slaapkamer te maken, afhankelijk van je behoeften, budget en de beschikbare ruimte:

Laag budget:

  • Ombouwen van bestaande ruimte: Als je al een ruimte hebt die potentieel heeft om omgebouwd te worden tot een slaapkamer, zoals een zolder of een grote berging, dan kan het verbouwen van deze ruimte een goede optie zijn. Met een slimme indeling en wat aanpassingen kun je hier eenvoudig een comfortabele slaapkamer realiseren.
  • Garage ombouwen: Een garage ombouwen tot een slaapkamer kan een betaalbare optie zijn, vooral als de garage al voorzien is van elektriciteit en isolatie. Met wat aanpassingen kan deze ruimte worden omgetoverd tot een comfortabele slaapkamer.

Gemiddeld budget:

  • Opsplitsing van een (grote) ruimte: Een relatief goedkope manier om een extra slaapkamer te creëren, is door een bestaande grote ruimte op te splitsen. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van tussenwanden in een grote woonkamer of zolder.
  • Dakkapel: Het plaatsen van een dakkapel biedt extra ruimte en licht in een bestaande zolder of bovenverdieping. Een dakkapel kan worden aangepast aan de wensen en behoeften van de bewoners en biedt vaak een goede return on investment door stijging van de woningwaarde.

Hoog budget:

  • Dakopbouw: Voor wie echt veel extra ruimte wil creëren, is een dakopbouw een goede optie. Hiermee voeg je een volledige verdieping toe aan je huis, inclusief nieuwe slaapkamers en eventueel extra leefruimte.
  • Buitenruimte bouwen: Een luxere optie is het bouwen van een nieuwe buitenruimte, zoals een tuinhuisje of bijgebouw, om te gebruiken als slaapkamer. Met hoogwaardige materialen en afwerking kan dit een stijlvolle, duurzame en comfortabele slaapruimte worden.
  • Uitbouw of aanbouw aan de woning: Het toevoegen van een uitbouw of aanbouw aan de woning biedt extra ruimte voor een nieuwe slaapkamer. Dit vereist wel wat bouwkundige werkzaamheden, maar kan een goede investering zijn voor extra leefruimte.

Slaapkamer maken met dakkapel

Een slaapkamer maken met een dakkapel is een erg goede optie als je op zoek bent naar een fijne extra ruimte. Een dakkapel biedt naast een extra ruimte ook een mooiere en luxe uitstraling wat een positief effect heeft op de waarde van je woning. 

Het fijne aan een dakkapel is dat het zorgt voor veel natuurlijk licht in de ruimte. Hierdoor krijg je geen donker hol, maar een juist een fijne, heldere en uitnodigende sfeer in de extra slaapkamer. 

Daarnaast zorgt een dakkapel voor betere ventilatie, wat weer belangrijk is voor een gezond binnenklimaat. Door de toevoeging van ventilatiemogelijkheden zoals draaikiepramen of ventilatieroosters creëer je gemakkelijk een goede luchtstroom, wat voor een comfortabele en frisse zolder slaapkamer.

Een extra slaapkamer laten maken door het plaatsen van een dakkapel kan ook erg snel gedaan worden, je kan een dakkapel al in een dag laten plaatsen. Bovendien is het, in vergelijking met andere opties, ook een relatief kosteneffectieve manier om extra kamer toe te voegen aan je huis. 

Het is verstandig om voorafgaand aan de installatie van een dakkapel goed onderzoek te doen en eventueel advies in te winnen bij een dakkapellen expert. Zo kun je ervoor zorgen dat het ontwerp van de dakkapel past bij de stijl van je huis en voldoet aan jouw specifieke behoeften en wensen. Door hierin te investeren kan je jaren lang genieten van een fijne dakkapel die past bij jouw woning. 

Wat ook fijn is aan het plaatsen van een dakkapel is dat er veel verschillende vormen en maten zijn waar je uit kunt kiezen. Zo vind je altijd een optie die past bij jouw wensen. Bij ons heb je verschillende mogelijkheden voor dakkapellen, waaronder:

Slaapkamer maken met dakopbouw

Een slaapkamer maken met een dakopbouw is een luxere en flexibelere optie dan een dakkapel plaatsen. Met een dakopbouw creëer je namelijk veel meer ruimte, waardoor je niet beperkt bent tot alleen een ruime slaapkamer toevoegen, maar ook andere ruimtes of functies kan toevoegen aan de dakopbouw zoals bijvoorbeeld werkkamer, wasruimte of hobbyruimte.

Een belangrijk voordeel is hier ook weer dat een dakopbouw de waarde van je huis verhoogt. Bovendien zorgt een dakopbouw ook voor een mooiere uitstraling van je huis. 

Verder zorgt het ook voor meer natuurlijk licht, kan het goed geventileerd worden en kan een dakopbouw worden geïsoleerd volgens de nieuwste normen, waardoor energieverlies wordt voorkomen of in ieder geval geminimaliseerd en de ruimte het hele jaar door comfortabel blijft, ongeacht de weersomstandigheden. Slapen in een koude ruimte is lekker, maar slapen in een vrieskist of een sauna zit natuurlijk niemand op te wachten.

Bij het plaatsen van een dakopbouw moet je wel rekening houden met de lokale bouwvoorschriften en dat je mogelijk een vergunning nodig hebt. Het is daarom belangrijk om je goed te laten informeren en indien nodig de nodige vergunningen aan te vragen voordat je aan de bouw begint. Door samen te werken met ervaren professionals kun je dit ook gemakkelijk uit handen geven en ervoor zorgen dat het ontwerp van de dakopbouw voldoet aan alle vereisten en dat de bouw soepel verloopt.

Kosten extra slaapkamer maken

De kosten voor het maken van een extra slaapkamer variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gekozen methode, materiaalkeuzes en eventuele extra’s zoals isolatie en afwerking. Het is verstandig om verschillende offertes aan te vragen en goed te vergelijken voordat je een beslissing neemt, zodat je binnen je budget blijft en toch de extra slaapkamer van je dromen kunt realiseren.

Leave a comment

Direct Appen
💬 Hulp Nodig?
Vrijblijvend advies of een offerte nodig?