Kunststof dakkapel plaatsen

Een kunststof dakkapel plaatsen wij in een dag. 100% maatwerk en scherpe prijzen.

Een kunststof dakkapel isoleert goed en heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Enerzijds kunt u hierdoor duurzaam wonen en anderzijds bespaart u op onderhoudskosten.

Omdat u haast geen onderhoudskosten heeft, scheelt dit in de loop van de jaren heel veel geld. Het is een van de redenen waarom veel mensen in ons land een kunststof dakkapel laten plaatsen.

Wilt u een ruimere woning en dit slim aanpakken? Dan is het kopen van een kunststof dakkapel een goed doordacht plan.

Wij leveren 100% maatwerkscherpe prijzen en plaatsen een dakkapel binnen een dag. Bent u nieuwsgierig geworden? Vraag dan direct een offerte aan.

Kunststof dakkapel of toch een houten?

Er wordt bij het plaatsen van een dakkapel ongeveer even vaak gekozen voor hout als voor kunststof, waarbij de laatste wel steeds populairder wordt. Waarom zou je voor een kunststof dakkapel kiezen? Daarvoor zijn meerdere redenen, die we graag toelichten. 

Goedkoper dan hout

Kunststof dakkapellen zijn gemiddeld iets goedkoper dan dakkapellen van hout, als je kiest voor een prefab variant. Wil je een op maat gemaakte en ter plekke getimmerde houten opbouw? Dan wordt het verschil alleen maar groter.

Wil je graag een houtlook? Met houtnerf wordt de gelijkenis met hout ook een stuk sterker, zeker als je er vanaf de grond naar kijkt (en dat gebeurt toch het vaakst). 

Ook goedkoper in onderhoud

We weten allemaal hoe ’t gaat. Je neemt je voor om het houtwerk aan je huis regelmatig te schilderen. Maar met welke frequentie doe je het nu echt?

Een dakkapel zit ook nog eens niet bepaald op de handigste plek om te schilderen. Het onderhoud uitbesteden kost een aardige cent en dus wordt de kans op uitstellen alleen maar groter.

Bij een kunststof dakkapel is schilderwerk niet aan de orde. Af en toe je kunststof dakkapel reinigen is ruim voldoende. Met een natte doek schoonmaken kost immers veel minder tijd dan een complete schilderbeurt. 

Goede isolatie

Kunststof isoleert goed. Het houdt warmte goed tegen. Deze warmteweerstand heeft een positieve invloed op je stookkosten.

Uitstekende kwaliteit

De kwaliteit van kunststof is enorm verbeterd. Daarbij geldt wel dat het loont om verschillende soorten kunststof dakkapellen met elkaar te vergelijken. Er is een flink aanbod aan verschillende merken die onderling zowel in prijs als kwaliteit nogal verschillen.

Feit is wel dat het kunststof van tegenwoordig niet meer verkleurt zoals het plastic van langer geleden. Kunststof heeft een lange levensduur en is daardoor ook een echt goede investering in je huis. 

Nadelen kunststof dakkapel

Heeft kunststof als materiaal voor een dakkapel dan geen nadelen? Het antwoord is ja: ze zijn er wel, maar beperkt. Kunststof is in verschillende kleuren verkrijgbaar maar eenmaal geplaatst is het lastiger om van kleur te veranderen dan bij hout. Tevens is schade aan je kunststof dakkapel (hoe groot is die kans?) wat moeilijker te herstellen.

Materiaal

Kunststof is niet één soort. Net als bij hout heb je ook in kunststof de keuze uit verschillende materialen.

We noemen hier polyester (een duurdere soort), plaatmateriaal en rabatdelen in pvc. Uiteraard is het aan jou om wel of niet te kiezen voor een merk en materiaalsoort met een bepaald keurmerk. Dat laatste geeft je iets meer garantie op de lange termijn.

Voor de zijkanten (zijwangen) en boeiboorden wordt vaak gekozen voor Keralit en Trespa. Deze zijn zowel glad afgewerkt of in de vorm van schroten leverbaar. 

Kosten kunststof dakkapel

We kunnen ons voorstellen dat je ook geïnteresseerd bent in kunststof dakkapel prijzen. Het is echt niet makkelijk om zo maar even een prijs te noemen.

Reden is dat er veel variaties mogelijk zijn. Tevens heeft de breedte van jouw dakkapel ook grote invloed op de totale kosten.

We kunnen je wel een richtlijn geven: de goedkoopste dakkapel heb je voor ruim 3.000 euro, maar bij een brede variant in een kwalitatief erg goede uitvoering kunnen de kosten oplopen naar zo’n 10.000 euro.

Uiteraard zitten er heel veel keuzemogelijkheden tussen beide bedragen. Het meest gekozen model is overigens een dakkapel van drie meter breed met een standaard plat dak. Wil je graag een schuin dak? Houd dan rekening met ruim 1.000 euro meerkosten.

Ook een rolluik of screen, waarmee je alle licht buiten kan houden, kost 500 tot 1.000 euro extra.

Voordeel daarvan is dat het in de zomer de warmte en in de winter de kou buiten houdt. Een kunststof dakkapel met rolluik geeft dus een extra besparing op je stookkosten.

Kunststof dakkapel van Keralit

Keralit is een duurzaam materiaal dat veel gebruikt wordt bij het maken van dakkapellen. Deze kunststof is een zeer milieuvriendelijk materiaal. Het is gemaakt van gerecyclede kunststoffen en behoud zijn vorm in de zon en regen.

Voordelen kunststof Keralit

Nadelen kunststof Keralit

Keuze uit meer dan 30 kleuren

Als u een Keralit dakkapel wilt kunt u kiezen uit meer dan 30 kleuren. Kleuren uit het basis spectrum, maar ook verrassende tinten die gegarandeerd uw dakkapel compleet maken.

Uitstraling Keralit dakkapel

Bij Keralit heeft u een keuze in de afwerking. U kunt kiezen voor Keralit met een houtnerf, of een gave plaat.

Kunststof dakkapel van Trespa

Naast Keralit is ook Trespa een populair materiaal voor dakkapellen. Trespa is net als Keralit van kunststof en duurzaam materiaal. Ook Trespa is zeer milieuvriendelijk. Trespa is een kunststof gevelplaat, die niet alleen uit kunststof bestaat, maar ook uit natuurlijke materialen. Trespa is een massieve plaat, opgebouwd uit allemaal verschillende laagjes. De binnenkant is gemaakt van houtvezels die geïmpregneerd zijn met ‘fenolhars’. Deze vezels worden samengeperst onder hoge druk en hoge temperatuur. De buitenste lagen van de Trespa platen zijn voorzien van een ondoordringbare kunststof toplaag. Ideaal dus voor een kunststof dakkapel van hoogwaardige kwaliteit.

Voordelen kunststof Trespa

Nadelen kunststof Trespa

Meer dan 60 kleuren

Als u een Trespa dakkapel wilt kunt u kiezen uit meer dan 60 kleuren. Basiskleuren én verrassende tinten. Het is zelfs mogelijk om Trespa met houtnerf te leveren.

Kunststof dakkapel laten plaatsen tegen een eerlijke prijs

Het zal geen verrassing voor u zijn dat niet iedere specialist dezelfde kwaliteit erop nahoudt en ook niet dat de prijzen ver uiteenlopen. Allerlei aanbieders met elkaar vergelijken kan een lastig en tijdrovend karwei. Wij maken het u makkelijk, want voor het vervaardigen van een kunststof dakkapel maken wij gebruik van de beste producten waarbij u altijd kunt rekenen op een eerlijke prijs.

Voor het plaatsen van een kunststof dakkapel heeft u in bepaalde gevallen een vergunning nodig. Deze vergunning wordt ook wel omgevingsvergunning genoemd. In het algemeen heeft u geen vergunning nodig voor een dakkapel aan de achterkant. Of u wel of niet een vergunning nodig heeft is een kwestie van navraag doen bij uw gemeente. Als blijkt dat u inderdaad vergunning nodig heeft, kunnen wij dit traject voor u verzorgen.

Het staat u uiteraard volledig vrij het zelf te doen, maar u loopt ook een risico. Vaak duurt het lang omdat particulieren steeds opnieuw moeten beginnen en weer stukken moeten insturen. 

Wij verzorgen al het tekenwerk en constructieve berekeningen, de aanvraag van de vergunning voor uw kunststof dakkapel en de communicatie met de gemeente. Een vergunningsproces kan in principe zeer snel verlopen, maar dit hangt af van de soepelheid van de gemeente en de kwaliteit en volledigheid van de tekeningen. Wij kunnen u op dit compleet ontzorgen.

Vakkundig plaatsen van een kunststof dakkapel binnen een dag

Als de vergunning is verleend, starten wij met de bouw van uw kunststof dakkapel. Dit duurt 4 tot 6 weken, afhankelijk van het model en de afmetingen. Het vervaardigen van een dakkapel doen wij in onze eigen werkplaats, zodat er hier geen hinder van ondervindt. Bovendien kunnen we de productieprocessen vakkundig stroomlijnen en efficiënter maken waardoor we nog scherper in onze prijs kunnen zijn. Daarna spreken wij met u een dag af voor plaatsing. Aan het eind van de middag zijn wij klaar met het plaatsen van uw prefab kunststof dakkapel.

Kunststof dakkapel laten plaatsen? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden die voor uw specifieke situatie van toepassing zijn. Dus ook als u bijvoorbeeld een dubbele dakkapel in gedachte heeft. De materialen die wij gebruiken zijn zeer hoogwaardig en hebben een lange levensduur. Daarom krijgt u op een kunststof dakkapel bij ons dan ook standaard 15 jaar garantie. Snel weten wat de mogelijkheden zijn voor een maatwerk dakkapel op basis van uw wensen en budget? Vraag direct een offerte aan. Wij werken in grote delen van Nederland zoals in Brabant en Gelderland. Onderstaand treft u een overzicht aan van enkele plaatsen, maar ook daarbuiten zijn wij actief.

Ook je huis duurzaam vergroten?

Profiteer van deskundig advies en de beste prijs. Ontvang geheel vrijblijvend een offerte en krijg een indicatie van de kosten.

Direct Appen
💬 Hulp Nodig?
Vrijblijvend advies of een offerte nodig?