Grote dakkapel

Grote dakkapel

Grote dakkapellen zijn erg populair in Nederland, en dat is niet zomaar. Een grote dakkapel is uitstekende manier is om extra ruimte en licht aan je woning toe te voegen. Bovendien bied een grote dakkapel genoeg ruimte voor nieuwe toevingen zoals een een slaapkamer, kantoor, hobbykamer of een andere leefruimte.

Wij van Dakkapellen-Offerte plaatsen al jaren grote dakkapellen door heel Nederland en hebben en zijn een échte expert op dit gebied. Wij zijn er van verzekerd dat we elke aanvraag moeiteloos kunne omzetten in realiteit, hoe lastig deze ook is.

Geloof je het niet? Daag ons uit!

dakkapellen in utrecht laten plaatsen scheer

Voordelen van een grote dakkapel

Nadelen grote dakkapel

Grote dakkapel plaatsen

Het plaatsen van een grote dakkapel is een flinke, maar waardevolle investering in je woning. Het begint allemaal met een goede planning en het kiezen van de juiste stijl en materialen die passen bij je huis. 

Onze dakkapellen experts begeleiden je door het hele proces, van het eerste advies tot en met de uiteindelijke installatie. Wij zorgen ervoor dat alles soepel verloopt en dat je binnen de kortste keren kunt genieten van je nieuwe ruimte.

Offerte binnen 24 uur

Hoogste isolatiewaardes

Vergunning in eigen beheer

ezinga amerongen

Vergunning

Bij het plaatsen van een dakkapel is het belangrijk om te weten of je een vergunning nodig hebt. Afhankelijk van de afmetingen en de plaatsing van de dakkapel, kun je te maken krijgen met vergunningsplicht. 

Wanneer je jouw dakkapel door ons laat plaatsen hoe jij je hier verder geen zorgen over te maken. Wij helpen je dit proces soepel te laten verlopen, zodat je zonder zorgen kunt genieten van je nieuwe dakkapel. 

Grote dakkapel vergunning

Voor grotere dakkapellen die aan de voorzijde of de zijkant van de woning worden geplaatst, is meestal een vergunning nodig. 

Dit komt doordat deze dakkapellen vaak invloed hebben op het straatbeeld en de veiligheid. Onze experts weten precies welke eisen er gesteld worden en begeleiden je door het hele vergunningstraject.

Grote dakkapel vergunningsvrij

In sommige gevallen kun je een grote dakkapel vergunningsvrij plaatsen. Dit geldt bijvoorbeeld vaak voor dakkapellen aan de achterzijde van de woning, mits ze voldoen aan bepaalde afmetingen en bouwvoorschriften. 

Wij zijn op de hoogte van alle regels en zorgen ervoor dat je dakkapel aan alle eisen voldoet, zodat je geen vergunning nodig hebt.

Wat kost een grote dakkapel

De kosten van een grote dakkapel kunnen variëren, afhankelijk van de afmetingen en de gekozen materialen. Gemiddeld kun je uitgaan van de volgende prijzen:

 • 3 meter breed: €5.000 – €7.000
 • 4 meter breed: €6.000 – €8.000
 • 5 meter breed: €7.000 – €9.500
 • 6 meter breed: €8.000 – €11.000
 • 7 meter breed: €9.000 – €12.500
 • 8 meter breed: €10.000 – €14.000
 • 9 meter breed: €11.000 – €15.500
 • 10 meter breed: €12.000 – €17.000
 

Prefab of op maat?

Bij ons kun je kiezen tussen prefab en op maat gemaakte dakkapellen.

Extra ruimte op zolder? Plaats een hoekdakkapel

Prefab dakkapellen
Deze worden in de fabriek gemaakt en zijn snel te plaatsen. Ze zijn vaak iets goedkoper en hebben een kortere bouwtijd.

Op maat gemaakte dakkapellen
Deze worden speciaal voor jouw woning ontworpen en bieden meer flexibiliteit qua design en afwerking. Ze zijn ideaal als je specifieke wensen hebt of een unieke uitstraling wilt creëren.

Onze experts adviseren je graag over de beste keuze voor jouw situatie, zodat je een dakkapel krijgt die perfect past bij jouw woning en wensen.

Dakkapel groot: toepassingen

Een grote dakkapel biedt tal van toepassingen. Of je nu extra ruimte wilt creëren voor werk, ontspanning of hobby’s, een grote dakkapel maakt het mogelijk. Met een grote dakkapel kun je zelfs een dakkapel voor twee kamers realiseren, waardoor je meerdere functies kunt combineren.

Hier zijn enkele populaire toepassingen voor een grote dakkapel:

 • Werkkamer: Creëer een rustige en lichte werkruimte waar je ongestoord kunt werken.
 • Slaapkamer: Voeg een extra slaapkamer toe aan je woning, ideaal voor een groeiend gezin of logees.
 • Hobbykamer: Maak ruimte voor je hobby’s, zoals een knutselruimte, muziekstudio of sportkamer.
 • Kinderkamer: Geef je kinderen een ruime en lichte kamer waar ze kunnen spelen en leren.
 • Badkamer: Voeg een luxe badkamer toe met veel licht en ruimte voor comfort.
 
dakkapel luxbox afbeelding

Dakkapellen door het hele land

Wij werken in grote delen van Nederland zoals in Noord-Brabant en Gelderland.

Onderstaand treft u een overzicht aan van enkele plaatsen waar wij dakkapellen kunnen plaatsen, maar ook daarbuiten zijn wij actief. Bel ons vooral voor de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee over de dakkapel!

Testimonials

Marcel Heuts
Lees verder
Traject is van begin tot eind goed verlopen. Vanaf het eerste contact met Roel, die ons vriendelijk en met verstand van zaken te woord stond, met het correct opleveren van de offerte, tot het vervangen van onze 4 dakkapellen op één dag. En een week later de afwerking aan de binnenkant. Medewerkers van Scheer waren correct, vriendelijk en behulpzaam; ze hebben zelfs een paar slechte dakpannen vervangen door nieuwe (en deze eerst op maat gemaakt).
Michel Bliek
Lees verder
Gisteren zijn bij ons de kozijnen opgeleverd. We hebben zowel de voorkant als achterkant laten vervangen. Graag willen we de Scheer bedanken voor de probleemloze en deskundige montage. Het ziet er prachtig uit en we zijn erg tevreden over. Heel erg bedankt en veel succes verder!
G N
Lees verder
Raad Scheers aan. Bij configuratie dakkapel werden keuzes duidelijk toegelicht, Na tekenen offerte werd goed gecommuniceerd over leveringsdatum. Plaatsing snel en vakkundig gedaan, waarbij ook niet moeilijk werd gedaan over iets van mezelf naar beneden te takelen. Kortom, niets op aan te merken.
Previous
Volgende

Blog

Want To Be A Piece Of Us?

We give a chance for people to work in the professional environment with challenges and values. Come with us!

Ook je huis duurzaam vergroten?

Profiteer van deskundig advies en de beste prijs. Ontvang geheel vrijblijvend een offerte en krijg een indicatie van de kosten.

Direct Appen
💬 Hulp Nodig?
Vrijblijvend advies of een offerte nodig?