Zonnepanelen op dakkapel

Kunnen zonnepanelen op een dakkapel?

Ja, zonnepanelen kunnen op een dakkapel geplaatst worden. Wel moet je hierbij rekening houden met het gewicht van de zonnepanelen. 

Voor elke dakkapel geld namelijk een bepaalde maximale belasting. Of je zonnepanelen kan plaatsen, en hoe veel je er dan kan plaatsen is dus afhankelijk van hoe stevig jouw dakkapel is. 

 

Dakkapel met zonnepanelen

Een dakkapel met zonnepanelen is een populaire optie in Nederland. Je kunt zowel op bestaande dakkapellen zonnepanelen plaatsen, als een nieuwe dakkapel met zonnepanelen laten bouwen. 

De laatste optie heeft hierbij zeker de voorkeur gezien er hier direct rekening wordt gehouden met de belasting van de zonnepanelen.

Het plaatsen van een dakkapel met zonnepanelen biedt verschillende voordelen:


  • Duurzame energieopwekking
    Met zonnepanelen wekt u simpelweg uw eigen duurzame energie op waardoor u meewerkt aan een groenere wereld en op lange termijn zeker ook wat geld zult gaan besparen

  • Optimale ruimtebenutting
    Door zonnepanelen te integreren in de constructie van een dakkapel wordt de beschikbare ruimte op het dak optimaal benut, zonder extra installatieruimte in beslag te nemen

  • Verhoogde woningwaarde
    Een dakkapel met zonnepanelen kan de waarde van een woning verhogen, aangezien potentiële kopers worden aangetrokken door de voordelen van duurzame energie en de extra leefruimte die een dakkapel biedt.

Zonnepanelen plaatsen op bestaande dakkapel

Als je zonnepanelen wilt plaatsen op een al bestaande dakkapel, dan is dit zeker mogelijk, maar niet altijd even verstandig. Bij de meeste dakkapellen wordt tijdens de bouw geen rekening gehouden met eventuele plaatsing van zonnepanelen. Zonnepalen zouden in dit geval voor slijtage en schade aan de dakkapel kunnen zorgen zoals bijvoorbeeld lekkages. 

Indien uw dakkapel niet geschikt is om het gewicht van zonnepanelen te dragen, is het dus verstandig om uw dakkapel hierop aan te passen. Scheer Dakkapellen kan u hierbij helpen. Onze dakkapellen specialisten zullen uw dakkapel verstevigen voor het aantal zonnepanelen dat u wilt plaatsen. Op deze manier neemt u het risico op vervelende schades af. 

Nieuwe dakkapel met zonnepanelen

Heeft u nog geen dakkapel en nog geen zonnepanelen? Dan kunt u overwegen om een nieuwe dakkapel met zonnepanelen aan te schaffen. Zo slaat u twee vliegen in één klap.

Het voordeel van het regelen van zowel uw dakkapellen als uw zonnepanelen bij een dakkapellen expert, is dat er bij de constructie van de dakkapel rekening gehouden wordt met het ballast van de zonnepanelen.

Over het algemeen zijn dakkapellen namelijk niet altijd even stevig als het originele dak. Hierdoor kan het plaatsen van zonnepanelen op een dakkapel zorgen voor slijtage en schade. 

Door bij de bouw van uw dakkapel direct rekening te houden met de integratie van zonnepanelen voorkom je dit en weet je zeker dat deze lang en gezond meegaat. Dubbel duurzaam dus!

Ballast zonnepanelen

Bij de plaatsing van zonnepanelen op uw dakkapel moet u goed rekening houden met het gewicht van de zonnepanelen zelf en het gewicht van de extra verzwaring van de zonnepanelen. 

Een zonnepaneel weegt gemiddeld zo´n 20 kg per stuk, maar om deze zonnepaneel te beschermen tegen de wind, komt hier vaak nog 20 tot 40 kg bovenop. Zo kom je per zonnepaneel vaak al gauw uit op 40 tot 60 kg per stuk.

Hoewel een dakkapel een goede plek is om zonnepanelen op kwijt te kunnen, zijn de meeste dakkapellen niet bestendig tegen zo veel extra belasting. 

Hier is tijdens de bouw van de dakkapel geen rekening mee gehouden. Houd dus goed rekening met de ballast van zonnepanelen en controleer voor het plaatsen van zonnepanelen of uw dakkapel dit extra gewicht aan kan. 

Contact altijd een expert

Bij het overwegen van het plaatsen van zonnepanelen op je dakkapel is het altijd verstandig om contact op te nemen met een expert. Een expert heeft de kennis en ervaring om de zonnepanelen op een dakkapel stevig, veilig en duurzaam te installeren, waardoor ze lang meegaan zonder schade of slijtage.

Scheer Dakkapellen is een expert die beide levert: hoogwaardige dakkapellen en professionele installatie van zonnepanelen. Door met een betrouwbare expert zoals Scheer Dakkapellen samen te werken, kun je erop vertrouwen dat jouw dakkapel en zonnepanelen op de juiste manier worden geïnstalleerd, voor maximale prestaties en duurzaamheid.

Neem vandaag nog contact op met Scheer Dakkapellen om de mogelijkheden te bespreken voor het integreren van zonnepanelen op jouw dakkapel

Ook je huis duurzaam vergroten?

Profiteer van deskundig advies en de beste prijs. Ontvang geheel vrijblijvend een offerte en krijg een indicatie van de kosten.

Direct Appen
💬 Hulp Nodig?
Vrijblijvend advies of een offerte nodig?