Dakkapel plaatsen

Dakkapel plaatsen: een goed idee?

U zit eraan te denken om een dakkapel te laten plaatsen op uw huis. Wij kunnen zeggen dat dat een uitstekende investering is. Het levert uw een zee aan extra ruimte op, brengt meer licht in de woning en zorgt ervoor dat de woning in waarde toeneemt.

Op die manier verdient u de investering van het plaatsen van een dakkapel terug bij de verkoop van uw woning. Stel dat het dak van uw woning niet geïsoleerd is en u toch al had besloten om uw zolder volledig in te richten met extra ruimte, dan kan u de isolatie én de plaatsing van de dakkapel in één keer laten uitvoeren. Dat scheelt dan weer geld.

U heeft dan dankzij de nieuwe dakkapel een afgewerkte woning, u heeft meer leefruimte, de investering verdient zich terug door deze energiebesparende maatregel én in geval van een verkoop, krijgt u meer geld voor uw huis!

hoekdakkapel op maat

Prefab dakkapel of een maatwerk dakkapel plaatsen?

Kiest u voor een prefab dakkapel, dan wordt de constructie vooraf in de fabriek gemaakt. Een prefab dakkapel plaatsen heeft verschillende voordelen: lagere productiekosten (er wordt met standaardmaten gewerkt, wat efficiënt werkt), een korte levertijd en snel plaatsen van een dakkapel. Onze dakkapel specialisten plaatsen prefab dakkapellen in 1 dag!

Prefab dakkapellen hebben ook nadelen: de standaard maten zorgen ervoor dat prefab niet voor elk dak geschikt is en bovendien heeft u voor de installatie van de nieuwe dakkapel een kraan nodig.

Maatwerk heeft daarentegen als voordeel dat u veel keuzevrijheid heeft, uw dakkapel volledig op maat wordt gemaakt, er geen levertijd is (er wordt met onderdelen gewerkt), de dakkapel op elk dak kan worden aangebracht en er geen kraan hoeft te worden gehuurd.

De materiaalkeuze van uw dakkapel

Een dakkapel moet niet enkel functioneel zijn, maar moet ook voldoende isoleren, duurzaam zijn en, als het even kan, een mooie uitstraling hebben. De juiste keuze van het gebruikte materiaal heeft een directe impact op deze kenmerken. U kan doorgaans kiezen uit hout, kunststof en polyester voor uw dakkapel.

Traditioneel werkt men met hout omdat hout een warme, authentieke uitstraling biedt, het makkelijk te herstellen is en ook overschilderbaar is.

Een minpunt van een houten traditionele dakkapel plaatsen is dat het heel wat onderhoud vraagt en niet zo duurzaam is. Kunststof en polyester hebben deze nadelen niet. Beide materialen gaan lang mee, vragen weinig onderhoud en isoleren goed (hoge R- waarde).

Polyester isoleert nog net iets beter dan kunststof en is nog meer waterdicht omdat het uit één stuk en naadloos is gemaakt. Anderzijds is het wat duurder en is geen maatwerk mogelijk, wat wel kan bij een kunststof dakkapel dat een houten skelet heeft.

Deze laatste is ook met een ‘houtlook’ voorhanden, wat een mooie, warme uitstraling biedt. De kunststof dakkapel wordt om die redenen het meeste gekozen. Ook voor bijvoorbeeld dubbele dakkapellen.

Het model van uw dakkapel

U kunt kiezen tussen een dakkapel met een schuin dak of met een plat dak. Een schuin dak is duurzamer, vraagt minder onderhoud en past visueel wat beter bij het hellende dak. Een dakkapel plaatsen met een plat dak vraagt wat meer onderhoud maar is goedkoper. Ook een hoekdakkapel plaatsen is mogelijk.

Zo is er voor iedere situatie een perfecte oplossing om de bovenverdieping een stuk ruimtelijker en lichter te maken door een dakkapel te plaatsen. Onze dakkapel specialisten helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw huis.

Beste mateiaal voor jouw dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel

Bij het plaatsen van uw dakkapel komt wel het een en ander kijken. U zult zich daar misschien zorgen over maken. Wij kunnen die voor u wegnemen.

Nadat u een keuze heeft gemaakt uit het materiaal voor de dakkapel en het model dakkapel, zal deze geplaatst moeten worden. Uw keuzes voor materiaal, model en prefab of traditioneel beïnvloeden ook de plaatsing van uw dakkapel.

De werkwijze is ook afhankelijk van de locatie van uw woning en de bereikbaarheid van de plek waar de dakkapel geplaatst moet worden. Uw dakkapel plaatsen zal ongeveer volgens de volgende stappen gaan.

  1. Er worden voorbereidingen getroffen voor het plaatsen. De kamer zal worden afgeschermd met zeil.
  2. De afmetingen worden opgenomen en de dakbedekking en isolatie worden weggehaald.
  3. Er wordt een gat gemaakt op de plek waar de nieuwe dakkapel moet komen.
  4. De constructie wordt gecontroleerd en zo nodig verstevigd.
  5. De dakkapel plaatsen: de prefab dakkapel wordt omhoog gehesen of de dakkapel wordt ter plaatse in elkaar gezet.
  6. Tijd voor de afwerking van de dakkapel, met onder andere de watertoevoer.
  7. Uw dakkapel wordt schoon opgeleverd.

Wat kost een dakkapel plaatsen?

U wilt een dakkapel plaatsen. Een belangrijk aspect van uw dakkapel is natuurlijk de kostprijs. Wat kost een dakkapel inclusief plaatsen?

Die prijs van een dakkapel laten plaatsen varieert naargelang het gebruikte materiaal, de wijze (maatwerk of prefab dakkapel), het model, de keuze van aannemer, de noodzaak van een vergunning enzovoorts.

Het is van belang dat u verschillende offertes opvraagt van verschillende aannemers. U zoekt bijvoorbeeld met de woorden “dakkapel plaatsen kosten” of, wanneer u in Gelderland woont, “Dakkapel plaatsen Gelderland“. Zo kan u verschillende offertes vergelijken.

Handig zijn ook het nalezen van reviews. Dan geeft u “Dakkapel plaatsen ervaringen” in en kan u kennis nemen van de meningen van mensen die eerder een dakkapel lieten plaatsen. De prefab dakkapel uitvoering is doorgaans het goedkoopste gevolgd door hout, kunststof en daarna polyester.

Voor de variant in maatwerk geldt hetzelfde met die nuance dat de uitvoering in polyester niet in maatwerk te verkrijgen is. De prijzen variëren tussen €3.000 en €5.000. Voor meer informatie over dakkapel prijzen kunt u ons altijd bellen.

Wij plaatsen een dakkapel in 1 dag!

Een offerte met een vaste prijs, die volledig is met zoveel mogelijk details (naam en kenmerken van het isolatieglas, naam hout, kleur, kosten voor afvoer afval en huur kraan, vermelding van alle extra’s zoals afwerking binnenkant, ventilatierooster, rolluiken enz.) verdient de voorkeur zodat er achteraf geen misverstanden plaatsvinden.

Een dakkapel plaatsen is een kostbare ingreep en die wilt u natuurlijk goed laten verlopen. Wij plaatsen een dakkapel, u kunt zorgeloos toekijken. Wij als dakkapel specialist kunnen een prefab dakkapel vaak al plaatsen in 1 dag!

Ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende offerte

Plaatsen van een dakkapel: vergunning of geen vergunning nodig?

Of u voor de plaatsing van uw dakkapel een zogenaamde omgevingsvergunning nodig heeft, kan u nakijken op de site van het omgevingsloket. Het verschilt per gemeente en per dakkapel, maar over het algemeen is er wel een vergunning nodig voor een dakkapel plaatsen.

Op basis van de postcode van de gemeente kan u nakijken of er een vergunningsplicht is. U moet hier verschillende vragen beantwoorden zoals over de omvang van de constructie, of uw woning een beschermd stads- of dorpsgezicht is, of er sloopafval ontstaat enz.

In het algemeen komt het erop neer dat, wanneer de dakkapel zich niet aan de voorkant van uw woning bevindt en aan bepaalde afmetingen voldoet, u geen omgevingsvergunning nodig heeft. Dat scheelt u geld en gedoe bij het plaatsen een dakkapel.

De specifieke voorwaarden vindt u terug in deze brochure over het Bouwbesluit. Houdt u wel rekening met een kostprijs tussen 200 en 600 euro en een wachttijd van enkele maanden voor een dergelijke vergunning.

Kijk voor de zekerheid ook even na of er bijvoorbeeld wanneer u een oude dakkapel vervangt, geen asbest werd gebruikt bij de plaatsing ervan. Hier vindt u meer informatie over asbest aan uw woning en wat u hoort te doen.

Ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende offerte

Kunt u bij plaatsen dakkapel beroep doen op andere voordelen?

Misschien kunt u wel gebruik maken van nóg meer voordelen van een dakkapel. Het is mogelijk dat u een beroep kan doen op een subsidie wanneer uw dakkapel goed isoleert en/of uitgerust is met goed isolerende ramen of wanneer een asbesthoudend dak wordt vervangen door een goed geïsoleerd dak.

Ook kan u controleren of u in aanmerking komt voor een interessante lening voor duurzame, energiezuinige investeringen aan uw woning zoals bij de plaatsing van een goed geïsoleerde dakkapel. Voor deze controle kunt u hier terecht.

Ook je huis duurzaam vergroten?

Profiteer van deskundig advies en de beste prijs. Ontvang geheel vrijblijvend een offerte en krijg een indicatie van de kosten.

Direct Appen
💬 Hulp Nodig?
Vrijblijvend advies of een offerte nodig?