Tips Dakkapel Onderhoud

Onderhoud kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel is een duurzame en onderhoudsarme keuze voor uw woning. Maar dat betekent niet dat u er helemaal geen omkijken naar heeft. Om de levensduur en de uitstraling van uw dakkapel te behouden, is het belangrijk om regelmatig een aantal onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

In deze blog geven we u een aantal tips voor het onderhouden van uw kunststof dakkapel.

Stap 1: Neem al het vuil af met een doek en lauw water

Het is aan te raden om uw kunststof dakkapel minimaal één keer per jaar schoon te maken met een zachte doek en lauw water. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponsjes, want die kunnen het kunststof beschadigen of dof maken. Spoel het oppervlak goed na met schoon water om zeepresten te verwijderen.

Stap 2: Maak ook de ramen, ventilatieroosters en rolluiken grondig schoon

Vergeet niet om ook de ramen, ventilatieroosters en rolluiken van uw kunststof dakkapel schoon te maken. De ramen kunt u reinigen met een glasreiniger of een sopje van water en azijn. De ventilatieroosters kunt u stofvrij maken met een stofzuiger of een borsteltje. De rolluiken kunt u afnemen met een vochtige doek of een speciale rolluikreiniger.

Stap 3: Controleer of de omliggende dakpannen, kozijnen, de afvoer en de raamrubbers onderhoud nodig hebben

Naast het schoonmaken van uw kunststof dakkapel, is het ook belangrijk om de omliggende dakpannen, kozijnen, de afvoer en de raamrubbers te controleren op eventuele schade of slijtage. De dakpannen moeten goed aansluiten op de dakkapel en geen scheuren of breuken vertonen. De kozijnen moeten stevig vastzitten en geen kieren of houtrot hebben. De afvoer moet vrij zijn van bladeren en vuil om lekkages te voorkomen. De raamrubbers moeten soepel zijn en geen scheurtjes of barsten hebben.

Stap 4: Check daarnaast of je aan de binnenkant van de kunststof dakkapel vochtplekken of kleine kieren ziet

Stap 5:Tot slot is het verstandig om ook de binnenkant van uw kunststof dakkapel te inspecteren op mogelijke problemen. Let vooral op vochtplekken of schimmelvorming op de wanden of het plafond, want die kunnen wijzen op een lekkage of een slechte ventilatie. Ook kleine kieren tussen de dakkapel en het dak kunnen voor vochtproblemen zorgen.

Als u iets verdachts ziet, neem dan zo snel mogelijk contact op met een specialist om het probleem te verhelpen.

onderhoud kunststof dakkapel
onderhoud kunststof dakkapel stap voor stap
Direct Appen
💬 Hulp Nodig?
Vrijblijvend advies of een offerte nodig?